BlogsBrandingLinkedIn Salary naar Nederland

27/07/2018
https://wearecodebreakers.com/wp-content/uploads/2018/07/header.png

LinkedIn Salary nu ook in Nederland beschikbaar?

In 2016 werd er alleen nog over gesproken en nu, in 2018, komt LinkedIn Salary naar Nederland.

Twee jaar geleden deden de eerste verhalen over LinkedIn Salary al de ronde, maar was deze functie alleen nog beschikbaar in de Verenigde Staten, Canada en Groot-Brittannië. De grote vraag was toen al: wanneer is deze functie beschikbaar in Nederland? Wij ontdekten dat LinkedIn gestart is met het realiseren van deze functie!

Wat is LinkedIn Salary?

LinkedIn Salary is een salaris-calculator/hulpapplicatie die professionals inzicht geeft in de markt qua salaris en verdiensten. LinkedIn komt aan deze informatie door aan bestaande leden hun salarisinformatie te vragen. Vervolgens worden de gegevens in het systeem verwerkt en kun je via LinkedIn Salary salarisinzichten voor specifieke functietitels inzien. Dit is ook gebaseerd op zaken die van invloed zijn op salarisschalen, zoals locatie, aantal jaren ervaring, sector, bedrijfsgrootte en opleidingsniveau.

Deze nieuwe functie kan ervoor zorgen dat je beter geïnformeerde carrièrebeslissingen kunt nemen. Je krijgt als lid meer zicht op de marktwaarde, maar tegelijkertijd ook een beter beeld geven op economische aspecten. In een filmpje van LinkedIn uit november 2016, wordt uitgelegd wat LinkedIn Salary inhoudt:

LinkedIn Salary nu in Nederland?

Maar waarom weten wij dat LinkedIn in Nederland bezig is met het implementeren van deze tool? Het lijkt er op dat ze op dit moment de gegevens aan het verzamelen alvorens ze de tool daadwerkelijk gaan lanceren. Een van onze collega’s ontving namelijk een mailtje van LinkedIn met de vraag deel te nemen aan het versturen van zijn salarisgegevens om vervolgens toegang te krijgen tot duizenden inzichten. Met deze inzichten kun je zien hoe het salaris zich verhoudt tot dat van anderen.

Het systeem blijkt nog maar in de kinderschoenen te staan op de Nederlandse markt, want op dit moment zijn er nog geen inzichten voor alle functies. Zodra je de stappen hebt doorlopen kom je op de website terecht van LinkedIn Salary waar vermeld staat dat deze binnenkort beschikbaar is.

Heel lang zal het waarschijnlijk niet meer duren, maar voor nu moeten we dus nog eventjes wachten tot de lancering van de website! Tot die tijd blijven wij enorm benieuwd naar deze nieuwste LinkedIn functie.

https://wearecodebreakers.com/wp-content/uploads/2018/07/LinkedIn-Salary1.png
https://wearecodebreakers.com/wp-content/uploads/2018/07/LinkedIn-Salary.png
https://wearecodebreakers.com/wp-content/uploads/2018/07/LinkedIn-Salary2-1.png